Vanliga frågor

VAD KOSTAR DET ATT MÅLA OCH TAPETSERA LÄGENHET?
Till att börja med kan man säga att det är en stor prisskillnad från lägenhet till lägenhet där flera paramterar spelar in, bland annat:
– Är det hög eller låg takhöjd?
– Är det franska eller vanliga snickerier?
– Är det mycket snickerier?
– Är det stuckatur?
– Hur ser taken ut, är det limfärgstak?
– Behövs tapeter tas ner, eller är det tidigare målade
ytor som är väl utförda?
– Är det mycket kablage som behöver fogas in?
– Är det tidigare mörka kulörer som ska bli ljusa eller
vice versa?


Beroende på vilken lägenhetstyp:
EXEMPEL 1:
Sekelskiftslägenhet i stan – oftast limfärgstak,
mycket franska snickerier.
EXEMPEL 2: Förortslägenhet, byggd 40–50-tal – oftast
putsade tak, kan vara mycket snickerier.
EXEMPEL 3: Nyproducerad lägenhet – oftast grängade
tak, inte så mycket snickerier.


Normalt sett kan man säga att en sekelskiftslägenhet är dyrast att måla, och en nyproducerad lägenhet billigast att måla om. Men allting beror självklart på hur mycket underarbete respektive lägenhet kräver. För att ge er ett exakt pris behöver vi göra ett gratis hembesök hos Er och muntligen gå igenom vad som ska göras. Därefter får ni en kostnadsfri offert med fast pris, inom ett par dagar. Vill ni få en uppskattning – vänligen kontakta oss viavårat kontaktformulär med en så detaljerad beskrivning som
möjligt.

BEHÖVER JAG TÖMMA UR HELA LÄGENHETEN INFÖR MÅLNINGEN?
Nej, det behövs normalt sett inte. Ofta delar man upp lägenheten i två etapper, varpå möblemanget flyttas över till halva lägenheten, medan den andra halvan målas. Då är det vanligt att man låter stora, svårflyttade möbler stå kvar i mitten av rummet som noggrant plastas in. Alternativt målar man ett rum i taget. Om lägenheten är helt tom underlättar det vårat arbete. Vilken betyder att vi då kan erbjuda Er ett lägre pris.

VAD MENAS MED FAST PRIS?
Fast pris är vad det heter. Ni får en utförlig offert med ett fast pris där alla kostnader är inkluderade. Vid avslutat arbete och ni känner Er nöjda med utfört arbete debiteras ni med samma belopp som i offerten. Undantaget är när ni i samband med renoveringen beställer ett tilläggsarbete. Ni debiteras då vanligtvis på löpande räkning till en timpenning angiven i offerten.

KOSTAR DET NÅGOT ATT FÅ EN OFFERT?
Nej, vi tittar på jobben och lämnar offert gratis.

HUR FUNGERAR ROT-AVDRAGET?
ROT-avdraget ger dig som kund 30% avdrag på arbetskostnaden med upp till 50 000 kronor per person och år. Det vi behöver från Er för att kunna göra ROT-avdraget är, personnummer, lägenhetsnr/fastighetsbeteckning och bostadsrättsföreningen organisationsnummer. Vi sköter sedan allt det administrativa. Ni får en faktura med 30% avdrag på arbetskostnad. Det är dock alltid bra att kolla upp att ni är berättigad ROT-avdrag enligt skatteverket. Det kan ni läsa mer om på skatteverkets hemsida.

HUR LÅNG TID TAR DET ATT MÅLA OM ETT RUM?
Allt från en halv dag till över en vecka. Det beror självklart på hur stort rummet är, men det som också är avgörande för hur långt tid det tar är hur mycket behandlingar (torktider) som krävs för att nå ett fullgott resultat.

NÄR KAN NI PÅBÖRJA ARBETET?
Det beror på omfattningen. Mindre jobb kan oftast påbörjas ganska omgående – medans större arbeten normalt sett kräver viss planering. Skriv några rader om jobbet ni vill utföra i vårat kontaktformuläret här, så återkommer med ett startbesked så fort som möjligt.

HUR LÅNG GARANTI FÅR VI PÅ UTFÖRT ARBETE?
Minimum 2 år. Vi räknar alltid med de behandlingar som krävs för att vårat arbete ska hålla i många år framöver. Vi lever på vårat rykte och de flesta av våra jobb är tidigare rekommendaktioner. Vi skulle därför aldrig neka någon att justera eventuella fel eller brister i vårt arbete.